Répapüré leves

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

Répapüré leves

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2011. dec. 9., pén. 14:13

Dátum: 2007. szeptember 29. szombat, 06:10 Küldte: boldogsag


Finomság, de nem csak a nyusziknak-)))

Kép

HOZZÁVALÓK:


1 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 kockákra vágott hagyma
1 szár zeller, vékonyan szeletelve
3 csésze vékonyan szeletelt sárgarépa
1/2 csésze farina vagy liszt (teljes búza, rizs, árpa vagy zab)
4 csésze zöldségleves
2 evőkanál miszó csipetnyi szerecsendió vagy gyömbérlé

összevágott snidling vagy petrezselyem a díszítéshez





ELKÉSZÍTÉSE:



Melegítse meg az olajat egy nagy serpenyőben, süsse 1-2 percig a fokhagymát, hagymát és zellert.
Adja hozzá a répát, sózza meg; adja hozzá a farinát vagy lisztet,
süsse még 1 percig, aztán kevergetés közben öntse hozzá a zöldségleves felét, forralja fel.
Öntse hozzá a többi levest, és főzze 20 percig, vagy amíg puha lesz. Pépesítse egy mixerben, tegye vissza az edénybe,
adja hozzá a miszót,
majd a szerecsendiót vagy gyömbérlevet.


Gyömbérléhez reszelje finomra a gyömbért, és préselje ki a levél.





BOLDOG ÉTKEZÉST
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 41 vendég

cron