Dátum: 2007. szeptember 29. szombat, 06:10 Küldte: boldogsag
Finomság, de nem csak a nyusziknak-)))
HOZZÁVALÓK:
1 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 kockákra vágott hagyma
1 szár zeller, vékonyan szeletelve
3 csésze vékonyan szeletelt sárgarépa
1/2 csésze farina vagy liszt (teljes búza, rizs, árpa vagy zab)
4 csésze zöldségleves
2 evőkanál miszó csipetnyi szerecsendió vagy gyömbérlé
só
összevágott snidling vagy petrezselyem a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉSE:
Melegítse meg az olajat egy nagy serpenyőben, süsse 1-2 percig a fokhagymát, hagymát és zellert.
Adja hozzá a répát, sózza meg; adja hozzá a farinát vagy lisztet,
süsse még 1 percig, aztán kevergetés közben öntse hozzá a zöldségleves felét, forralja fel.
Öntse hozzá a többi levest, és főzze 20 percig, vagy amíg puha lesz. Pépesítse egy mixerben, tegye vissza az edénybe,
adja hozzá a miszót,
majd a szerecsendiót vagy gyömbérlevet.
Gyömbérléhez reszelje finomra a gyömbért, és préselje ki a levél.
BOLDOG ÉTKEZÉST