Népek konyhája: Kashmir

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

Népek konyhája: Kashmir

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2011. dec. 13., kedd 11:07

Dátum: 2007. október 18. csütörtök, 06:39 Küldte: boldogsag

Egy különleges finomság egy távoli néptől.

HOZZÁVALÓK:


1 kg kis főtt krumplik
8-10 gerezd fokhagyma
5-6 zöld kardamom
3 evőkanál ánizs és gyömbér por
1 evőkanál paprika por
1 evőkanál garam maszála
3-4 evőkanál joghurt
víz, amennyi kell
só, ízlés szerint
olaj a sütéshez



ELKÉSZÍTÉSE:



Melegítse meg az olajat, süsse meg a krumplit, hogy egyenletesen színt kapjon.

Tegye félre.

Melegítsen olajat, adja hozzá a fokhagymát és a kardamomot, aztán a sót, ánizst, gyömbért, paprikát.

Vigyázzon, hogy a fűszerek ne égjenek meg.

Adja hozzá a joghurtot, keverje állandóan.

Tegyen hozzá egy kis vizet, és forralja fel.
Most adja hozzá a krumplit,
és párolja, amíg a szósz besűrűsödik.



Ha kész, szórja meg garam maszálával.







Boldog étkezést.
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron