Dátum: 2007. október 18. csütörtök, 06:39 Küldte: boldogsag
Egy különleges finomság egy távoli néptől.
HOZZÁVALÓK:
1 kg kis főtt krumplik
8-10 gerezd fokhagyma
5-6 zöld kardamom
3 evőkanál ánizs és gyömbér por
1 evőkanál paprika por
1 evőkanál garam maszála
3-4 evőkanál joghurt
víz, amennyi kell
só, ízlés szerint
olaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉSE:
Melegítse meg az olajat, süsse meg a krumplit, hogy egyenletesen színt kapjon.
Tegye félre.
Melegítsen olajat, adja hozzá a fokhagymát és a kardamomot, aztán a sót, ánizst, gyömbért, paprikát.
Vigyázzon, hogy a fűszerek ne égjenek meg.
Adja hozzá a joghurtot, keverje állandóan.
Tegyen hozzá egy kis vizet, és forralja fel.
Most adja hozzá a krumplit,
és párolja, amíg a szósz besűrűsödik.
Ha kész, szórja meg garam maszálával.
Boldog étkezést.