Burgony + zöldségek

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

Burgony + zöldségek

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2011. dec. 26., hétf. 13:16

Dátum: 2008. február 14. csütörtök, 07:00 Küldte: boldogsag


Jó étvágyat hozzá.

Kép



Szeretem a hajában sült burgonyát,

így most egy olyan recepttel szeretnék kedveskedni,
amelynek a fő alapja ez.

Kiegészítőként bármilyen más zöldséget használhatunk.

lényeg az,

hogy jó változatos legyen a kínálat,

mert így nem csak ízletes,

hanem szemet gyönyörködtető is lesz az ételünk.



Hiszen azt mindenki tapasztalhatta, hogy a szem tevékenysége is mily fontos az étkezésben.

Egy szépen terített asztal, egy szépen szervírozott tányér,

benne a sokféle színes és ízletes finomsággal,

már maga a tökéletes emésztés alapja.



Nos, lássunk hozzá.





HOZZÁVALÓK:

2kg burgonya

50 dkg vegyes zöldség (ami van a háznál)

1 ek.fekete mustár

1 ek. római kömény

csipetnyi erős paprika

olaj











ELKÉSZÍTÉSE:

A forró olajban megpirítjuk a fűszereket, előbb a fekete mustárt,

majd a római köményt.

A köményt akkor tegyük hozzá,

amikor a mustármag pattogni kezd.

Tegyük bele a zöldség keverékünket és kevés vízzel pároljuk puhára. Közben mossuk meg a burgonyát és tegyük a sütőbe

és héjában süssük puhára.

Amikor meg van, hagyjuk kihűlni,

majd pucoljuk meg és feldarabolva tegyük a zöldségekhez.

Keverjük alaposan össze.

Ha akarjuk, tehetünk hozzá tejfölt vagy túrót.



Kép







Boldog étkezést!
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron