Dátum: 2008. február 14. csütörtök, 07:00 Küldte: boldogsag
Jó étvágyat hozzá.
Szeretem a hajában sült burgonyát,
így most egy olyan recepttel szeretnék kedveskedni,
amelynek a fő alapja ez.
Kiegészítőként bármilyen más zöldséget használhatunk.
lényeg az,
hogy jó változatos legyen a kínálat,
mert így nem csak ízletes,
hanem szemet gyönyörködtető is lesz az ételünk.
Hiszen azt mindenki tapasztalhatta, hogy a szem tevékenysége is mily fontos az étkezésben.
Egy szépen terített asztal, egy szépen szervírozott tányér,
benne a sokféle színes és ízletes finomsággal,
már maga a tökéletes emésztés alapja.
Nos, lássunk hozzá.
HOZZÁVALÓK:
2kg burgonya
50 dkg vegyes zöldség (ami van a háznál)
1 ek.fekete mustár
1 ek. római kömény
csipetnyi erős paprika
olaj
ELKÉSZÍTÉSE:
A forró olajban megpirítjuk a fűszereket, előbb a fekete mustárt,
majd a római köményt.
A köményt akkor tegyük hozzá,
amikor a mustármag pattogni kezd.
Tegyük bele a zöldség keverékünket és kevés vízzel pároljuk puhára. Közben mossuk meg a burgonyát és tegyük a sütőbe
és héjában süssük puhára.
Amikor meg van, hagyjuk kihűlni,
majd pucoljuk meg és feldarabolva tegyük a zöldségekhez.
Keverjük alaposan össze.
Ha akarjuk, tehetünk hozzá tejfölt vagy túrót.
Boldog étkezést!