Uborka saláta

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

Uborka saláta

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2011. dec. 28., szer. 16:26

Dátum: 2008. február 26. kedd, 09:01 Küldte: boldogsag


Kedvencünk elkészítése nem szokványos módon.

Hozzávalók:

1 db. nagy kigyóuborka
1 cs. puffasztott rizs
10 dkg vaj
1 db. tejföl
1 kk. őrőlt római kömény
1 csipetnyi asafoetida


Elkészítése:

Reszel jük le a megtisztított uborkát közepes méretre.
Olvasszuk fel a vajat és állandó kevergetés közben pirítsuk meg benne a puffasztott rizst. Tegyük bele a fűszereket és keverjük bele az uborkát, majd a végén a tejfölt.
Hagyjuk állni kb. 15 percig.

Melegen és hidegen is élvezetes ételkisérő, de magában is fogyasztható.
Természetesen a tejföl helyet használhatunk kefirt vagy joghurtot is
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég