Dátum: 2008. június 26. csütörtök, 07:05 Küldte: boldogsag
Szeretettel mindenkinek!
Egyszer volt, hol nem volt,
volt egy vegetárius család, akik éppen ünnepelni készültek
boldog napjaik közepette.
Mivel boldogok voltak, így természetesen
egy boldog szakácsot hívtak meg,
hogy készítsen nekik valami fogukra valót.
A boldog szakács meg is érkezett és
annak rendje és módja szerint neki is látott
valami finomság elkészítéséhez.
Lévén, hogy nagy meleg lészen
és sok a zöldség, így a boldog szakács
salátát készített, melyet elnevezék az utókor számára:
Puffasztott rizses uborka
salátának.
Hozzávalóként előkészített
vajat (kb.10 dkg)
2 cs. puffasztott rizst
2 db. kigyó ubit
1/2 liter házi joghurtot
1 evőkanál római köményt
sót
Mikor ezekkel készen lett,
vett egy hatalmas és mély lélegzetet
és belevágot a áldásos tevékenységébe.
Fogta a serpenyőt, beletésze a vajat és felolvasztá benne.
Majd beletevé a rizst és állandó kevergetés közepette
óvatósan megpirítá.
Majd térül-fordul és előkapá az uborkát
és nagy lelkesen lereszeli.
Vigyázzva arra, hogy ujjait meg ne sértse,
lévén ez vegetárius saláta vagyon.
Majd ezen alapanyagokat összekeveré és öntené "nyakon"
a házi joghurttal.
Ismét keverés-kavarás lesz fő tevékenysége
a boldog szakácsnak.
Ha jónak véli, akkor serpenyőben megpirítja a római köményt,
nagyon óvatossággal - meg ne égjen.
Majd örölé porrá és tevé a salátába.
Keveré - kavará ismét és óvatosan sózá a végén.
Ha mindennek készen levé, fohászkoda az Úrhoz, hogy
áldja meg ételét,
mert ha nem sikerülne jól, akkor nem kapa arany tallérokat
fizetés gyanánt.
Itt a vége, fuss el véle, eddig vot a mese!
Boldog étkezést!