Dátum: 2008. július 05. szombat, 07:00 Küldte: boldogsag
Egy különleges vegán étel, a nyers ételek fogyasztói számára Mangapuritól.
Ha igazán egészséges és ízletes mexikói ételt szeretnél megkóstolni,
akkor ajánlom figyelmedbe ezt a receptet,
melyet kedves barátom, Mangalpuri készített el.
HOZZÁVALÓK:
A tekercshez:
1 csésze őrölt sárga lenmag
4 db friss paradicsom
½ csésze aszalt paradicsom
½ csésze kókuszreszelék
½ csésze frissen facsart narancslé
2 gerezd fokhagyma
1 db enyhén csípős chili paprika
Ha van lehetőség a beszerzésre, akkor helyettesíthetjük
2 db kókuszdió húsa
½ kókusz víz
Az alapanyagokat turmixoljuk össze és terítsük ki a masszát
az aszalógép tapadásmentes teflex alátétjére.
Aszaljuk kb. 8-órán át úgy, hogy a fele időnél fordítsuk meg.
Amikor kész van, vágjuk akkora darabokra,
amilyen az igényeinknek megfelelő lesz a tekercshez.
Ezután készítsünk ricotta sajtot, amivel megkenjük a tekercs belsejét.
Ricottához:
2 csésze kesudió vagy macadamia dió (előre beáztatva)
1 csésze kókusz víz vagy friss narancslé
2 kisebb marék friss spenót vagy bazsalikom
1 ek. feldarabolt fokhagyma
2-3 ek. citromlé
½ tk. őrölt feketebors
kevés szójaszósz, ami elhagyható, ha valaki nem szereti
..
A fentieket turmixoljuk össze, amíg krémes állapotú nem lesz.
Helyezzük a tekercsek alsó harmadára a ricotta krémsajtunkat
és tegyünk a sajt tetejére az alábbi zöldségekből, tetszésünk szerint:
morzsolt kukorica
bármilyen csira
friss spenót felaprítva
piros kaliforniai paprika apróra vágva
1 db avokádó feldarabolva
1-2 paradicsom felszeletelve
Természetesen a saját ízlésünk szerint bármilyen
más zöldséget is használhatunk.
Boldog étkezést kivánok!
Köszönöm figyelmed a
Kanál forradalom
mozgalom nevében!