Dátum: 2008. szeptember 13. szombat, 08:00 Küldte: boldogsag
Kálmán Renáta finomsága, szeretettel ajánlom.
..
Tápiókagyöngy bogyós joghurtszószban.
Ettél már tapiókát?
Nem is tudod, mi is az?
Nos, akkor itt az ideje, hogy megismered, megvásárold és elkészítsd.
Isteni finomság.
Nekem elhiheted.
)))
HOZZÁVALÓK:
1 csésze tápiókagyöngy
2-3 csésze tej
1,2 l joghurt
1 csésze málna és fekete ribizli
4-5 evőkanál cukor
1 teáskanál citromlé
díszítéshez: citromfű levélke
ELKÉSZÍTÉSE:
A tápiókagyöngyöt tejben megfőzzük (ha szükséges, még adunk hozzá tejet).
Főzés előtt érdemes vízzel elöblíteni a lábast, mert akkor nem kozmál oda.
A joghurtot, a cukrot és a bogyós gyümölcsöket turmixgépbe tesszük és
simára elegyítjük. Összekeverjük a megfőtt tápiókával.
Kis tálkákban, friss gyümölcsökkel vagy citromfű levélkével tálaljuk.