Dátum: 2008. november 17. hétfo, 07:00 Küldte: boldogsag
Két gyorsan elkészíthető, de ízletes étel.
Marinált cékla
Hozzávalók:
6 kis- közepes cékla
2 evőkanál oliva olaj
3 evőkanál ecet vagy citromlé
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
2 evőkanál szeletelt mogyoróhagyma
mogyoróhagyma vagy petrezselyem a díszítéshez
víz és só
Elkészítése:
Főzze puhára a céklát, ez kb. 40 perc. Vegye ki a céklákat, őrizze meg a levét. Keverje össze az olajat, citromlevet vagy ecetet, fokhagymát, sót, adjon hozzá 5 evőkanálnyit a cékla főzőlevéből. Szeletelje vékonyan a céklát, öntse rá a dressinget.
Káposzta és bab
Hozzávalók:
1 evőkanál oliva olaj
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 kelkáposzta vagy fodros káposzta
1 csésze főtt bab
só, bors
3 evőkanál víz
kevés tamari (szójából)
Elkészítése:
Melegítse meg az olajat, süsse meg a fokhagymát, de ne barnuljon meg. Adja hozzá a káposztát, kevergesse 1-2 percig, aztán a babot, sót, borsot, kevergesse 1 percig. Öntse rá a vizet, fedje le, és főzze puhára a leveleket. Utoljára tegye bele a tamarit.
Kelkáposzta helyett használhat karalábé levelet, spenótot, mángoldot, stb.