India ételei.

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

India ételei.

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2012. feb. 11., szomb. 15:42

Dátum: 2008. november 24. hétfo, 07:00 Küldte: boldogsag

Szakkarai Pongal

Szeretettel mindenkinek, aki szereti a különlegességeket elkészíteni és elfogyasztani.

Hozzávalók:
1 csésze rizs
1 csésze mung bab
¼ csésze csicseri borsó
1 ½ csésze kókuszcukor
15 kesudió
10 mazsola
4 teáskanál kókuszreszelék
szerecsendió
őrölt kardamon
ghí
víz



Elkészítése:

Alaposan mossuk meg majd keverjük össze a rizst, babot és a csicseriborsót, és pirítsuk meg egy kicsit ghiben. Adjunk hozzá 6 csésze vizet, és kuktában főzzük puhára.

Oldjuk fel a kókuszcukrot egy kis vízben, és melegítsük fel. Pirítsuk meg a kesudiót, mazsolát, kókuszreszeléket ghíben, tedd hozzá a puhára főtt keverékhez, és jól keverjük össze. Adhatunk hozzá még ½ teáskanál kardamomport és egy csipetnyi szerecsendiót is.
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron