Oldal: 1 / 1

India ételei.

HozzászólásElküldve: 2012. feb. 11., szomb. 15:42
Szerző: Boldogsag
Dátum: 2008. november 24. hétfo, 07:00 Küldte: boldogsag

Szakkarai Pongal

Szeretettel mindenkinek, aki szereti a különlegességeket elkészíteni és elfogyasztani.

Hozzávalók:
1 csésze rizs
1 csésze mung bab
¼ csésze csicseri borsó
1 ½ csésze kókuszcukor
15 kesudió
10 mazsola
4 teáskanál kókuszreszelék
szerecsendió
őrölt kardamon
ghí
víz



Elkészítése:

Alaposan mossuk meg majd keverjük össze a rizst, babot és a csicseriborsót, és pirítsuk meg egy kicsit ghiben. Adjunk hozzá 6 csésze vizet, és kuktában főzzük puhára.

Oldjuk fel a kókuszcukrot egy kis vízben, és melegítsük fel. Pirítsuk meg a kesudiót, mazsolát, kókuszreszeléket ghíben, tedd hozzá a puhára főtt keverékhez, és jól keverjük össze. Adhatunk hozzá még ½ teáskanál kardamomport és egy csipetnyi szerecsendiót is.