Sült lencse

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

Sült lencse

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2012. feb. 18., szomb. 19:28

Dátum: 2008. december 15. hétfo, 09:04 Küldte: boldogsag

Boldog étkezést ehhez a finomsághoz.

HOZZÁVALÓK:

A lencséhez:
1 csésze barna lencse
2 liter víz
2 evőkanál oliva olaj
1 teáskanál asafoetida por
¼ teáskanál feketebors
1 csésze zeller,kockákra vágva
házi sajt 2 liter tejből
5 evőkanál szójaszósz

A krumplihoz:
6 nagy krumpli, meghámozva, kockákra vágva
2 evőkanál vaj
½ csésze tej
1 teáskanál só
2 evőkanál tejfel
3 evőkanál friss petrezselyem, összevágva


ELKÉSZÍTÉSE:

Forralja fel a vizet a lencsével, főzze puhára kis lángon.
Szűrje le, törje puhára és tegye félre. Közben főzze meg a krumplit kissé sós vízben, szűrje le, törje össze, adja hozzá a vajat, tejet, sót és tejfelt, keverje össze.
Melegítse meg az olajat egy serpenyőben, adja hozzá előbb az asafoetidát és borsot, aztán a zellert, keverje össze, főzze puhára a zellert.
Tegye félre.
Morzsolja a sajtot egy tálba, adja hozzá a szójaszószt, keverje össze.
Tegye hozzá a lencsét és zellert, simítsa el ezt a keveréket egy jénai edény alján, fedje be a krumplipürével.
Süsse, amíg a teteje megbarnul. Szórja meg petrezselyemmel, tálalja forrón.



-----------------------------------------------------------------


Re: Sült lencse
Küldte: giyandeva Dátum: 2008. december 15. hétfo, 12:58


konyhatipp: ha a lencse ázott kb. 12 órát, nem kell előfőzni. Rögtön mehetne minden összetevő a jénaiba. Én legalábbis így csinálnám.

A krumplit se érdemes előfőzni, ha jénait lefedjük alufóliával, akkor bőven megpuhul a a gőzben. Így ízre és tápértékre is kíválóbb.



Ezek apró műanszoknak tűnnek, de ízben hatalmas lépés. Össze nem hasonlítható a sós vízben kilúgozott krumpli a hájában főttel, vagy sűlt változattal.
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron