Dátum: 2008. december 18. csütörtök, 09:56 Küldte: boldogsag
Nos, ez igen fini, egy kisérletet simán megér:))
HOZZÁVALÓK:
2 nagy avocado
2 evőkanál oliva olaj
¼ teáskanál asafoetida por
1 evőkanál összevagdalt gyömbér
1 csésze kemény tofu, kockákra vágva
1 evőkanál szézám olaj
1 evőkanál csili szósz
1 evőkanál édes szójaszósz
1 megfelelő méretű krémes kókuszdió, darabolva
1 csésze főtt zöldborsó
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál só
1 evőkanál koriander levél, összevágva
ELKÉSZÍTÉSE:
Vágja félbe az avocadokat, vegye ki a magot.
Kanalazza ki az avocado húsát, hagyjon 1 ¼ cm szegélyt.
Az avocado húst vágja darabokra.
Melegítse meg az olajat, süsse 1 percig
az asafoetidát és gyömbért.
Adja hozzá a tofut, süsse kevergetve.
Amikor a tofu megbarnult, öntse rá a szézám olajat,
csili szószt és szójaszószt.
Adja hozzá a kókuszt, keverje, amíg megolvad.
Adja hozzá a zöldborsót, citromlevet, sót,
koriandert, keverje össze.
Végül adja hozzá az avocado darabokat,
keverje bele, vegye le a tűzről.
Tegye a fél avocadokat egy tűzálló tálba, töltse meg.
Süsse előmelegített sütőben kb. 10 percig.
Boldog étkezést!