Fügés halava

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

Fügés halava

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2012. feb. 25., szomb. 9:54

Népszerű indiai édesség.

Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg búzadara
- 20 dkg nádcukor
- 1 cs aszalt füge
- 10 dkg darált mák

Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk, majd a darát aranybarnára pirítjuk benne, állandó kevergetés közben.
Az apróra vágott fügét, akár már az elején hozzátehetjük.
Amikor a pirítás kész, hozzáadjuk a darált mákost és felengedjük annyi vízzel, ami ellepi a darát.
Hozzáadjuk a cukrot is.
Kevergetéssel egyenletesre kavarjuk. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről és lefedve pároljuk.
A végén tűzön addig kavargatjuk, amíg a massza teljesen el nem válik az edény falától.

UI. bármilyen más gyümölcsöt vagy édes fűszert is használhatunk a halavába.

Boldog étkezést!


P1010065.JPG
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron