Népszerű indiai édesség.
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg búzadara
- 20 dkg nádcukor
- 1 cs aszalt füge
- 10 dkg darált mák
Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk, majd a darát aranybarnára pirítjuk benne, állandó kevergetés közben.
Az apróra vágott fügét, akár már az elején hozzátehetjük.
Amikor a pirítás kész, hozzáadjuk a darált mákost és felengedjük annyi vízzel, ami ellepi a darát.
Hozzáadjuk a cukrot is.
Kevergetéssel egyenletesre kavarjuk. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről és lefedve pároljuk.
A végén tűzön addig kavargatjuk, amíg a massza teljesen el nem válik az edény falától.
UI. bármilyen más gyümölcsöt vagy édes fűszert is használhatunk a halavába.
Boldog étkezést!