Govinda konyhája: mai ebéd

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

Govinda konyhája: mai ebéd

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2012. feb. 27., hétf. 10:10

Dátum: 2009. február 14. szombat, 16:17 Küldte: boldogsag

Kép


Finom és gyorsan elkészíthető étel.


Mit tegyen az emberfia, ha váratlan vendégek lepik meg,
akik lelkesen bizonygatják: majd éhen halnak?
Nos, legegyszerűbb az a megoldás, elhinni nekik és rögtön felkutatni
az éléskamra titkait.

Mai ebéd alapanyagai:

1 kg burgonya
1/2 kg zöldborsó
1 cs. tökmag
fekete mustármag
lepkeszegmag
római köménymag
kurkuma
olaj


Elkészítése:

Olajban megsütjük az apróra vágott burgányát.
Egy edényben szintén kevés olajban (kb. 2 evőkanál)
megpirítjuk a fűszereket, majd hozzáadjuk a zöldborsót.
Puhára pároljuk és a sült burgonyát hozzáadjuk.
Külön edényben magában, vagyis olaj nélkül megpirítjuk a tökmagot.
Állandóan kevergetni kell, nehogy megégjen.
Majd hozzá keverjük a többi alapanyaghoz.
Fedő alatt puhára pároljuk.


Boldog étkezést!
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron