Dátum: 2009. február 14. szombat, 16:17 Küldte: boldogsag
Finom és gyorsan elkészíthető étel.
Mit tegyen az emberfia, ha váratlan vendégek lepik meg,
akik lelkesen bizonygatják: majd éhen halnak?
Nos, legegyszerűbb az a megoldás, elhinni nekik és rögtön felkutatni
az éléskamra titkait.
Mai ebéd alapanyagai:
1 kg burgonya
1/2 kg zöldborsó
1 cs. tökmag
fekete mustármag
lepkeszegmag
római köménymag
kurkuma
olaj
só
Elkészítése:
Olajban megsütjük az apróra vágott burgányát.
Egy edényben szintén kevés olajban (kb. 2 evőkanál)
megpirítjuk a fűszereket, majd hozzáadjuk a zöldborsót.
Puhára pároljuk és a sült burgonyát hozzáadjuk.
Külön edényben magában, vagyis olaj nélkül megpirítjuk a tökmagot.
Állandóan kevergetni kell, nehogy megégjen.
Majd hozzá keverjük a többi alapanyaghoz.
Fedő alatt puhára pároljuk.
Boldog étkezést!