Oldal: 1 / 1

Mézes krémes recept

HozzászólásElküldve: 2012. márc. 23., pén. 10:35
Szerző: Boldogsag
Dátum: 2009. augusztus 17. hétfo, 11:59 Küldte: boldogsag

Kedves ismerös süti készítménye. Ha ízlik majd, dicsérjétek érte Böbét!:)))

Kép

Hozzávalók:
mézes lapokhoz
45 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
3 ek olvasztott vaj
4 ek olvasztott méz
4 ek tej



töltelékhez
1/2 l tej
10 dkg búzadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 cs. vaníliás cukor
20 dkg sárgabarack lekvár



csokoládémázhoz
20 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj


A tészta készítése:

A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni.

A tésztát rúd formára sodorjuk, és négyfelé osztjuk. Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük margarinnal vékonyan megkent tepsi hátoldalán 200 fokra előmelegített sütőben. (Sötét zsemleszínűre kell sütni, vigyázzunk, nagyon gyorsan sül, kb. 6 perc/ lappal számoljunk. Azért jó a tepsi hátulján készíteni, mert könnyen le lehet róla csúsztatni.)


Töltelék készítése:

A tejet felforraljuk, és a lassan beleöntjük a darát, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral habosra kevert margarint.


Összeállítás:

A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük és megkenjük a lekvárral.

Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal borítjuk, amit pedig csoki mázzal vonunk be. (A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat.)

Ez egy tipikusan olyan sütemény, amit előre el kell készíteni. Fogyasztás előtt egy éjszakát álljon. Én ráraktam egy másik tepsit és a tepsibe könyveket raktam, így igazán puha lesz a tésztája.



Boldog étkezést!