Dátum: 2009. december 28. hétfo, 07:00 Küldte: boldogsag
Ha valaki elkészítette, azonnal keressen meg engem, kóstolás okából:)))
Na, csak azért ismertetem, mert nem biztos, hogy a magyar háziasszonyok minden hétvégén ilyet készítenek.))
De ajánlom melegen, mert igen fini:)))
Adagokat nem firkálok most ide, hiszen a pogácsa amúgy is ismerős mindenkinek. legalábbis reménykedem benne.
Így csak az elkészítéssel"fárasztom" a nyájas olvasót, remélve, hogy sikeresen megoldja a feladatot.
Nos, azért annyit elárulok, hogy az ananászt a megpucolás után - ha frisset veszünk - össze kell zúzni péppé. Természetesen akkor is, ha befőtt az ananász.
Tehát a megfelelő mennyiségű lisztet, cukrot, sütőport, sót és vajat dagonyásszuk omlós állapotúra, majd adjuk hozzá az ananászt.
A szokásos módon készítsük el a pogácsát, majd kenjünk meg a tetejét tejjel. Vegánok természetesen szója, vagy rizs tejet használjanak.
Amíg még nedves, addig szórjuk meg egy külön tálban elkészítet cukor és fahéj keverékkel.
Tegyek a sütőbe és örömködjünk, ha kész lesz, és ízlik is majd a végén:)))
Boldog étkezést!