Mandulával és olívával töltött bimbóskel.

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

Mandulával és olívával töltött bimbóskel.

HozzászólásSzerző: tami » 2012. ápr. 21., szomb. 9:45

Dátum: 2010. február 08. hétfo, 06:00 Küldte: boldogsag

Kelbimbó kicsit másképpen. Vagyis nagyon másképpen:)))

Kép

Ha eddig nem szerettted a kelbimbót, akkor most megnyalod, mind a tíz ujjacskáját a szakácsnak.
Utána meg jöhetsz hozzám - puszit adni:))))), mert beajáltalak a jóba:))))

Hozzávalók:

20 db. friss, nagyméretű kelbimbó
40 dkg kockára vágott articsóka szív
15 db. olajbogyó, kimagozott és az apróra vágott
15 db. szegfűbors
1/2 csésze mandula, apróra vágott
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 db. mogyoróhagyma, apróra vágott
2 gerezd fokhagyma, aprítva vagy reszelve

Elkészítése:

Melegítsük fel a sütőt kb. 300 fokra.
A megtisztított kelbimbót sós vízben pároljuk puhára, majd lehűlés után vágjuk ketté
és vájjuk ki a közepüket.
A kivett részt tegyük bele olívaolajba és áztassuk benne.
A többi összetevőt egy tálba tegyük bele, és jó alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá az olívaolajban ázott belső részeket is.
Egy teáskanállal vegyünk ki a masszából és tegyük a kivájt kelbimbókba.
Minden egyes darabba nyomjunk bele egy-egy szegfűborsot.
Készíthetjük úgy is, hogy a borsot megdaráljuk, és eleve
a masszába dolgozzunk bele.
Helyezzük bele a sütőbe és kb. 15-20 percig süssük.

Boldog étkezést!



Na, úgyi, hogy fini:)))
Hmm?
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 663
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron