Dátum: 2010. február 08. hétfo, 06:00 Küldte: boldogsag
Kelbimbó kicsit másképpen. Vagyis nagyon másképpen:)))
Ha eddig nem szerettted a kelbimbót, akkor most megnyalod, mind a tíz ujjacskáját a szakácsnak.
Utána meg jöhetsz hozzám - puszit adni:))))), mert beajáltalak a jóba:))))
Hozzávalók:
20 db. friss, nagyméretű kelbimbó
40 dkg kockára vágott articsóka szív
15 db. olajbogyó, kimagozott és az apróra vágott
15 db. szegfűbors
1/2 csésze mandula, apróra vágott
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 db. mogyoróhagyma, apróra vágott
2 gerezd fokhagyma, aprítva vagy reszelve
Elkészítése:
Melegítsük fel a sütőt kb. 300 fokra.
A megtisztított kelbimbót sós vízben pároljuk puhára, majd lehűlés után vágjuk ketté
és vájjuk ki a közepüket.
A kivett részt tegyük bele olívaolajba és áztassuk benne.
A többi összetevőt egy tálba tegyük bele, és jó alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá az olívaolajban ázott belső részeket is.
Egy teáskanállal vegyünk ki a masszából és tegyük a kivájt kelbimbókba.
Minden egyes darabba nyomjunk bele egy-egy szegfűborsot.
Készíthetjük úgy is, hogy a borsot megdaráljuk, és eleve
a masszába dolgozzunk bele.
Helyezzük bele a sütőbe és kb. 15-20 percig süssük.
Boldog étkezést!
Na, úgyi, hogy fini:)))
Hmm?