Dátum: 2010. február 15. hétfo, 06:00 Küldte: boldogsag
Kalandozás egy távoli nép konyha művészetében.
Muli Szág
Hozzávalók:
2 csomag retek (apróra vágva, vagy reszelve)
1 teáskanál köménymag
1 teáskanál fehér mustármag
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál chili por
1 teáskanál mangópor
1 evőkanál barna cukor
Csipetnyi asafoetida
Olaj a sütéshez
Só
Elkészítése:
Sózza meg a retket, és tegye félre kb. fél órára, majd öntse le a levét.
Melegítsen meg kevés olajat, és tegye bele a fűszereket és pirítsa meg. Majd tegye hozzá a retket, a mangópor kivételével.
Fedje le, főzze lassú tűzön, egy-egy csepp víz hozzáadásával, amíg a retek megpuhul, pépes és barnás lesz.
A végén szórja meg mangóporral.
Boldog étkezést!