Dátum: 2010. február 22. hétfo, 06:00 Küldte: boldogsag
No, nem kell rögtön megijedni e fura étel nevétől - igen ízletes.
Hozzávalók:
½ kg sárgaborsó vagy csicseri borsó liszt
2 dl joghurt
1 kk. kömény
1 kk. mustármag
1 kk. chili por
1 kk. garam maszala
kis darab gyömbér
1 db erős zöldpaprika
asafoetida
só
olaj a sütéshez
Elkészítése:
Keverje össze a lisztet, garam maszálát, sót, chili port, egy kevés joghurtot és vizet, készítsen sűrű palacsintatésztát.
Süsse meg a palacsintákat, vágja fel kockákra, és tegye félre.
Melegítsen meg 1 evőkanál olajat, adja hozzá az asafoetidát, mustármagot, köménymagot, a finomra vágott zöldpaprikát és az összevágott gyömbért. Kicsit pirítsa meg.
Keverje össze a joghurtot 2 csésze vízzel, öntse a sült maszálára (fűszerekre). Főzze alacsony lángon, 15 percig.
Adja hozzá a felkockázott palacsintákat, sót.
Párolja, amíg kissé besűrűsödik, vagy adjon hozzá vizet, ha szükséges.
Boldog étkezést
-------------------------------------------------------------------------------
Re: Govinda konyhája: Beszan Csila Kadhi (Értékelés: 1)
Küldte: giyandeva Dátum: 2010. február 22. hétfo, 09:30
nyáron paradicsomot és más roppanós zöldséget bele rakva még finomabb.
Én is imádom ezt a levest, a jóga táborban sokat ettük