Dátum: 2010. április 03. szombat, 06:00 Küldte: boldogsag
Az ismert sütemény, kicsit másképpen elkészítve.
Én sem nagyon hittem, hogy a tofuból ezt el lehet készíteni,
de Vilásini bebizonyította, hogy igen.
Ráadásul igen finomra sikeredett.
Hozzávalók a tésztához:
500 g liszt
250 g vaj
vagy kb.15 ek. olaj
300 g barna cukor
1 cs sütőpor
1 kk szódabikarbona
3 ek citromlé
2 dl joghurt
3 dl víz
Hozzávalók a krémhez:
400 g natur tofu
200 g vaj
3 cs vaniliás cukor
300 g porcukor
1 db citrom leve
400 ml növényi tejszínhab
Elkészítése:
Készítsük el a tésztát és pihentessük keveset.
Ha van aszalt gyümölcsünk, vagy igen szeretjük a mazsolát,
tegyünk a tésztába azt is.
Ez esetben apróra vágjuk fel a gyümölcsöket.
Készítsük el a krémet is.
A natur tofut a lehető legapróbbra reszeljük le.
keverjük össza a többi hozzávalóval,
és a fele tejszínnel.
Természetesen a növényi tejszín helyet lehet, tej tejszínt is használni.
A tésztát nyújtsuk ki a tepsi nagyságára, tegyük bele, és rakjuk rá a töltelék krémet.
Süssük ki.
Amikor kihült a tészta, kenjük rá a maradék tejszínt,
Boldog étkezést!