Diós almatorta

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

Diós almatorta

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2012. máj. 16., szer. 8:56

:D gluténmentes, cukormentes, tejtermékmentes, mégis finom :D

DSC00178.jpg


:director: Egy nagyon kedves Debrecenben élő mataji - Yadunandini dévi - receptje.
Érdemes elkészíteni, mert tényleg nagyon finom.

Hozzávalók a tésztához:

250gr. kókuszreszelék kávédarálón megőrölve
100 gr lenmagliszt (szintén kávédarálón megőrölve)
50 gr. darált dió
2 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűbors
½ citrom reszelt héja
3 mokkáskanál gluténmentes sütőpor
4 evőkanál xilit
5-6 dl víz
Elkészítés: A száraz hozzávalókat összekeverjük. Lassan adagoljuk hozzá a vizet, amíg lágy, jól formázható masszát kapunk. Ha kész, konyharuhával letakarva pihentetjük amíg elkészül a töltelék.

Töltelék:
2 kg alma hámozva, reszelve. A levét kézzel nyomkodjuk ki.
2 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál szegfűbors
100 gr. darált dió
5 evőkanál xilit
1 citrom leve
Elkészítés: A hozzávalókat alaposan keverjük össze

Torta elkészítése:

Egy nagy tortaforma, vagy egy kisebb tepsi alját béleljünk ki sütőpapírral. Kenjük ki a sütőpapírt, és a forma oldalát kókuszolajjal. Szórjuk ki kókuszreszelékkel.
A tészta 2/3-val béleljük ki a forma alját. (nyújtani nem lehet, ahhoz törékeny, és túl lágy, ezért csak kézzel elsimítjuk). Villával szurkáljuk meg, majd szórjuk meg kókuszreszelékkel. Egyenletesen oszlassuk el rajta a tölteléket, majd szórjunk rá 50 gr. durvára tördelt diót.
A maradék tésztából rudakat sodorva tetszőlegesen díszíthetjük a tetejét.

Közepesen meleg sütőben 40-45 percig süssük!
Akkor jó, ha szép aranysárgára pirul, és elválik a forma oldalától.

Jó étvágyat!
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron