Oldal: 1 / 1

Görögdinnye leves és sörbet

HozzászólásElküldve: 2012. aug. 17., pén. 13:06
Szerző: Boldogsag
Dátum: 2008. augusztus 18. hétfo, 10:52 Küldte: boldogsag

Két igen ízletes étel a szezon gyümölcséből.

Nos, itt az ideje lemenni a piacra és kiválasztani egy "jófej" dinnyét,
mert ami most következik, attól az ízlelőbimbóid hátast dobnak.

LEVES

Hozzávalók:

2-3 kg görögdinnye
2 evőkanál lime lé
2 evőkanál citromlé
1 piros chili paprika
1 darabka gyömbér gyökér szeletelve
1/2 csésze kockára vágott édeskömény
(ez nem mag, hanem egy salátaféle)
1/2 csésze menta
1 sárga vagy zöldpaprika, kockára vágva
1 piros paradicsompaprika (pritamin) kockára vágva
só,
bors
2/3 csésze fekete áfonya
menta levelek

Elkészítése:

Vágd fel a dinnyét, vágd le a héját, távolítsd el a magokat.
Pürésítsd egy mixerben.
Nyomd át egy szitán, nehogy magok maradjanak benne.
Tegyed át a 3/4 részét egy tálba, 1/4 -et hagyjál a mixerben.
Ehhez az 1/4-hez add hozzá a levet,
piros chili paprikát és gyömbért,
pürésítsd ezt is.
Öntsd a mixerből a keveréket a dinnyepüréhez.
Keverd bele az édesköményt, mentát és paprikákat.
Sózzad, borsozza ízlés szerint.
Hűtsd le, díszítse áfonyával és mentával.



Görögdinnyesörbet

Hozzávalók:

12 dl összetört görögdinnyebél
1/2 citrom leve
4 dl cukor
4 dl tejszín
menta levél

Elkészítése:

A görögdinnye belsejét szedjük ki, tisztítsuk meg a magoktól,
majd áttörjük, turmixoljuk és

hozzákeverjük a citromlevet meg a cukrot.
Öntsük egy mély tálba, és tegyük hűtőszekrénybe.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből.
Öntsük a tejszínt a tetejére, és hagyjuk elkeveredni.
Mentával diszítsük.




Megtehetjük ezt sárgadinnyével is.

Csodát tehetünk mindegyik étellel,
ha kámfort használunk még ízesítésnek.
Ebben az esetben óvatosnak kell lenni,
mert a sok kámfor elronthatja a kellemes ízt.


Boldog étkezést!