Nagy szeretettel ajánlom a finomságok kedvelőinek!
Hozzávalók:
- 1 db sütőtök
- 1 liter tej
- 1 cs. szeletelt mandula
- 1/2 cs. mazsola
- 1 kk. őrölt kardamon
- 1 ek. római kömény
- ½ kg nádcukor
- ghi
Elkészítése:
Hámozzunk meg a sütőtököt, magozzuk ki. Reszeljük közepesen apróra.
A ghit melegítsük fel, pirítsuk meg benne a római köményt, majd adjuk hozzá a mazsolát, és addig kevergessük, míg a mazsola szemek felpuffadnak.
Tegyük bele a reszelt sütőtököt és dinszteljük meg. Ha bebarnult, tegyük hozzá a tejet, és jó alaposan főzzük össze. A vége felé tegyük bele a mandulát és az őrölt kardamont is.
Addig kevergessük, amíg szilárd masszává nem alakul és elválik az edény falától.
Tepsibe téve, kihűlni hagyjuk, majd szeletelhetjük.
Természetesen a tejet helyettesíthetjük vegán alapanyagokkal.
Boldog étkezést!