Gyümölcskosárkák

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

Gyümölcskosárkák

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2013. jan. 7., hétf. 9:15

Egyszerű linzertésztát készítünk.

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 ek joghurt, fél cs sütőpor, 1 citrom reszelt héja, a tészta lágyságától, gyúrhatóságától függően 2-3 ek tej.

Elkészítése: A tészta összeállítását követően kb. 1 órára hűtőbe tesszük, majd onnan kivéve muffin sütő- formákba helyezzük, és kis kosárkákat készítünk belőle. Az elkészült és kihűlt linzerkosárkákat tálcára helyezzük.

Töltelék: 1 csomag vaníliás pudingból hagyományos módon pudingot főzünk, forrón 1-2 ek vajat keverünk bele, hogy még lágyabb és krémesebb legyen. A kosarakat megtöltjük a pudinggal, majd különböző gyümölcsöket szórunk rá, nyáron bőséges a választék: banán, alma, barack, sárgadinnye, görögdinnye. De lehet eper, meggy, szeder, bármilyen kombináció.

Forrás: Tasi Beatrix

DSCF5767.JPG
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég