Egyszerű linzertésztát készítünk.
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 ek joghurt, fél cs sütőpor, 1 citrom reszelt héja, a tészta lágyságától, gyúrhatóságától függően 2-3 ek tej.
Elkészítése: A tészta összeállítását követően kb. 1 órára hűtőbe tesszük, majd onnan kivéve muffin sütő- formákba helyezzük, és kis kosárkákat készítünk belőle. Az elkészült és kihűlt linzerkosárkákat tálcára helyezzük.
Töltelék: 1 csomag vaníliás pudingból hagyományos módon pudingot főzünk, forrón 1-2 ek vajat keverünk bele, hogy még lágyabb és krémesebb legyen. A kosarakat megtöltjük a pudinggal, majd különböző gyümölcsöket szórunk rá, nyáron bőséges a választék: banán, alma, barack, sárgadinnye, görögdinnye. De lehet eper, meggy, szeder, bármilyen kombináció.
Forrás: Tasi Beatrix