Nagyon finom étel kompozíció.
Zöldborsós kemény lebbencs:
Elkészítése:
4-5 evőkanál szezámmagot és egy csomag lebbencstésztát kevés hidegen ütött napraforgó olajon megpirítunk, a pirulás végén egy gerezd fokhagymát belepréselünk. 4-5 szem kockára vágott burgonyát és három fél marék zöldborsót keverünk hozzá. Kb. 2 ek. házi pirospaprikával illetve csipetnyi borssal fűszerezzük, majd annyi vízben felengedjük, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk és forrás után kb. fél óráig, addig, amíg a levét fel nem veszi, puhára főzzük. Tetszés szerint idénysalátával tálaljuk. Komplett ebéd.
Tormás céklasaláta:
Elkészítése:
3-4 közepes méretű céklát és egy nagyobb szál sárgarépát a legkisebb reszelőn lereszelünk. 2 kisebb alma magházát eltávolítva apróra vágunk és belekeverünk. Kevés sót szintén hozzákeverünk.
Salátaöntet:
2 ek. balzsamecetet 1 ek. barna cukrot, 2 ek. tejföllel vagy joghurttal, kávéskanálnyi tormával alaposan összekeverünk. Rozmaringot, borsikafüvet, kakukkfüvet keverhetünk hozzá, tetszés szerint, illetve egy gerezd fokhagymát belepréselünk. Az öntetet jól összedolgozzuk és a céklás alapkeverékhez öntjük, majd jól összekeverjük.
Boldog étkezést!