Szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe K. Ildikó recept költeményét.
Alapja:
1 csésze darált kókusz
1 csésze mandulaliszt
1 csésze csiráztatott hajdina liszt
3 evőkanál agávé sziruppal ( vagy méz) összedolgozzuk és belenyomkodjuk a csatos tortaforma aljába.
Töltelék:
1 csésze kókuszliszt vagy finomra darált kókuszreszelék
2 ek. útifűmaghéj
2 ek. agávészirup
igazi vanília
1 csésze aprított ananász kockával robotgépben krémesre dolgozzuk és az alapra simítjuk.
Teteje:
1 csésze apróra vágott ananász
2 kiwi
pár szem előzőleg beáztatott, kinyomkodott szárított áfonya, ezekkel kidíszítjük a torta tetejét.
Növényi eredetű tortazseléport pár csepp steviával felfőzünk, majd megvárjuk míg langyos lesz és ráöntjük a gyümölcsös rétegre.
Hideg helyen hagyjuk szilárdulni, majd szeleteljük.
Boldog étkezést!