Oldal: 1 / 1

Diós csokitorta

HozzászólásElküldve: 2013. máj. 2., csüt. 8:49
Szerző: Boldogsag
Szalay Katalin vegan finomsága :)

Hozzávalók a piskótához:
25 dkg fehér liszt, 1 sütőpor, 5 dkg darált dió
1 citrom kifacsart leve, 3 dl víz, melyben feloldunk 15 dkg cukrot, egy evőkanál étolaj.

Krém:
20 dkg Alsan margarin, 15 dkg porcukor, 6 dkg kakaópor
és 10 dkg darált dió

Elkészítése:
A piskóta készítése úgy történik, hogy a száraz hozzávalókat külön keverjük össze, a nedves hozzávalókat is külön, de ezt követően alaposan összekeverjük ezeket és addigra már a sütő elő van melegítve. ( A masszának sűrűbbnek kell lenni,mint a palacsinta tészta! ) Az alaposan összekevert, mindig egy irányba kevert piskótamasszát kimargarinozott, lisztezett tepsibe vagy tortaformába tesszük és kb 20- 35 perc alatt megsül.
Csak teljes kihűlés után szabad felvágni és megtölteni a krémmel.

459376_488197431253505_958849796_o.jpg