Hozzávalók:
teljes kiőrlésű liszt – rozsliszt – búzadara – gabona kolbász – brokkoli – hagyma – tejföl - juhtúró – élesztő – kakukkfű – olívaolaj – kapor – ajvár – tej – só – sajt – lelkesedéssel telített szerető hozzáállás
Elkészítése:
Tésztát készítünk a lisztből a szokásos módon, élesztővel, de adjuk hozzá a kakukkfüvet is. Kelesszük meg a tésztát.
Itt három féle ízesítést volt.
1. juhtúrót keverjünk össze friss, apróra vágott kaporral, hagymával, sóval – tetejére tegyünk gabona kolbászt
2. tejfölt hagymával keverjük alaposan össze – tegyük bele az ajvárt, sót és az apróra vágott brokkoli egy részét – majd a tetejére tegyünk gabona kolbászt és a maradék brokkoli darabokat
3. ebben a változatban nincs ajvár, hanem csak a brokkoli a többi összetevővel.
A sütés végén - mindhárom változatnál - ráreszeljük a sajtot és pár percig továbbsütjük, hogy ráolvadjon.
Boldog étkezést!