Sztupák Szonja - Az én vegan konyhám finomsága

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

Sztupák Szonja - Az én vegan konyhám finomsága

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2016. feb. 13., szomb. 13:57

:D Fűszeres-karamellás torta :D
Eme recept hallható a Civil Rádió - A Kanál forradalma műsorában is.

Tészta:

1 bögre darált dió/mandula
1 kk. kókuszolaj
1 bögre áztatott datolya
2 ek. útifű maghéj/ chia mag

Karamell:

1 bögre áztatott datolya
3 ek. kókuszolaj
Fél bögre kesudió min. 1 órára beáztatva
Fahéj, szegfűszeg
2-3 ek. útifű maghéj

Csokoládé máz:

2 ek. kókuszolaj
Fél bögre áztatott datolya
1 ek. kakaópor

Dekoráció:

8-10 szem magozott datolya áztatás nélkül
15 szem áztatott datolya
Kevés karob vagy kakaópor
Csipet fahéj és szegfűszeg
1 db narancs

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból egy aprítógép segítségével egy sűrű masszát készítünk. Belenyomkodjuk egy tortaformába, majd betesszük a hűtőbe szilàrdulni.

A karamell réteg összetevőit szétturmixoljuk, majd ezt a sűrű krémet ráöntjük a tésztára.

:director: Irány vissza a hűtő

Csokoládémáz:

A megszokott módon egy lágy krémet kapunk turmixolás útján.

Rásimítjuk a krémrétegre.

A magozott datolyaszemeket hosszában ketté vágjuk, az áztatott datolyából, fűszerekből és kakaóporból kapott mázba beleforgatjuk őket, utána pedig a torta közepére elhelyezzük őket mintha egy gerbera viragszirmait szeretnénk kirakni.
A virág közepét egy kis darab/szelet naranccsal díszíthetjük.

A narancsot pedig felkarikàzzuk, félbe szeljük és a nyers torta szélét dekoráljuk vele.

:D Kellemes alkotást! :D

A képen a datolyaszemek csokoládémáz nélkül láthatóak

12346589_1689055751340120_5684781098456683132_n.jpg
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1061
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron