Ha valaki szereti a mangót és van lelki türelme a magjáról is leszedni a gyümölcs húsát, akkor ízibe menjen a konyhába és álljon neki elkészíteni, mert igen finommmm:))))
.
HOZZÁVALÓK
3 zöld mangó
3 zöld citrom
10 dkg cukor
reszelt gyömbér
őrőlt cayenne bors
2-3 evőkanál olaj
fekete mustármag
.
ELKÉSZÍTÉSE
A mangót meghámozzuk és szeletekre vágjuk. Hozzátesszük a citromok levét, a héjukból is hozzáreszelünk egy keveset, ha bió. Beleszórjuk a gyömbért és a borsot is.
Az olajat felforrósítjuk, és addig pirítjuk benne a mustármagot, amíg pattogni nem kezd.
Majd a mangós keveréket addig főzzük ebben az edényben, amíg a szeletek kissé szét nem esnek. A cukrot a kész masszához keverjük.
A fehér cukrot ne használjunk!!!