Nemeskéri Mónika ismét remek étellel örvendeztetett meg
Készítsd el, ha meg akarod érteni az örömöm, amikor ezt elfogyasztottam.
HOZZÁVALÓK
4 személyre
4 szál szárzeller
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
15 dkg stilton (márvány vagy gorgonzola) sajt
7 dkg durvára vágott dió
1,5 dl natúr joghurt
3 dl tej
6 dl zöldségleves
5 dkg vaj (vagy margarin)
só
bors
ELKÉSZÍTÉS
A hagymát kockára vágjuk és forró vajban üvegesre pároljuk, majd beletesszük a zúzott fokhagymát.
Hozzáadjuk a feldarabolt szárzellert. 2-3 percig pirítjuk. Közben kevergetjük.
Meghintjük a liszttel, majd felöntjük a levessel és a tejjel. Felforraljuk.
Belemorzsoljuk a sajt egy részét, kb. 10-12 dkg-t.
Kb. 20 percig főzzük alacsony hőfokon (kis lángon). Belekeverjük a durvára vágott diót és a joghurtot.
2 perc alatt összemelegítjük, nem forraljuk. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk.
Tálaláskor rászórjuk a maradék sajtot. Esetleg a szárzeller levelével is díszíthetjük.
Jó étvágyat!