Nemeskéri Mónika mesteri készítménye.
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
150 g vaj vagy margarin
100 g cukor
150 g barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál sütőpor
1-2 evőkanál tejföl
1 púpozott teáskanál mézes sütemény fűszer
100 g apróra vágott mogyoró
50 g kandírozott citromhéj vagy narancshéj
80 g apró darabokra tört tejcsokoládé
80 g apró darabokra tört étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉSE
A tésztához a vajat vagy margarint simára keverjük, hozzáadva a cukrot, barnacukrot, vaníliás cukrot és a sót. Egyszerűbb elkészíteni, ha a cukrot kávédarálón porcukorrá daráljuk. A lisztet és a sütőport apránként belekeverjük. Amennyiben szükséges, úgy egy kevés tejföllel ”lazítjuk” a masszát. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a mézes sütemény fűszert, majd mindkét csokoládét.
A tésztából 2 teáskanál segítségével mogyorónyi kupacokat teszünk a sütőpapírral bélelt sütőlapra. A kis kupacokat kb. 4-5 cm távolságra tegyük egymástól, mivel sütés közben ezek a kis kupacok vékony lapocskákká ”alakulnak”.
SÜTÉS
Kb- 160-180 fokon (előmelegítve) 10- 15perc
Sütés után sütőrácson hagyjuk kihűlni a kekszeket. A csokikekszet jól záró dobozban tároljuk, így nem puhul meg és sokáig eláll.
Jó étvágyat