Kelkáposzta leves sült tofuval, kókusztejben

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

Kelkáposzta leves sült tofuval, kókusztejben

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2011. feb. 20., vas. 18:27

A tegnap esti ételosztás fő fogása.
:D Igen meg voltak vele elégedve
:)

P2140006.JPG


Már az elején elnézést kérek mindenkitől, de én most arányokat nem tudok leírni, lévén e főz...és ételosztás alkalmával volt, ahol nagy mennyiségre lett elkészítve.
Mindenki belső megérzése és egyéni tapasztalása alapján vegye a mértékeket.

Nos, elsőként vegyünk kelkáposztát, burgonyát és sárgarépát és a megtisztítás után aprítsuk fel őket kedvünk szerint.
Lábosba téve tegyünk hozzá annyi vizet, ami ellepi és főzzük. Amikor kb. félig megfőtt, tegyük hozzá az apróra vágott tofut, ami lehetőség szerint úgy a legjobb, ha már eleve fűszerest veszünk. Van olyan változata is, ami már fűszerezve és megsütve van.

Amikor ezt megtettük, öntsük fel jó levesesre kókusztejjel. Tehéntej nem alkalmas erre.
Fűszerezzük curry fűszerkeverékkel, majd a végén sózzuk.
Ha eleve fűszeresen elkészített tofut használunk, akkor a sózásnál óvatosak legyünk, mert az már eléggé sós.

Nos, ennyi az elkészítése.
Természetesen étkezés előtt ne feledkezzünk meg szeretettel felajánlani az ételt Istennek, hiszen Ő adta az alapanyagokat és a képességet a főzésre.
:vacsi:

Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 9 vendég

cron