A chapati (ejtsd: csapáti) az indiai kenyérfélék legegyszerűbbike. Gyakorlatilag liszt és víz keveréke.
ELKÉSZÍTÉSE:
A lisztet a sóval és annyi forró vízzel keverjük össze, hogy közepesen kemény legyen a tészta.
Ezután 8-10 db egyenlő részre osztjuk, és mindegyikből gombócot formáljunk a két tenyér között.
Vastagon lisztezett gyúródeszkán kb. 15-20 cm átmérőjű, kör alakú lepényeket sodorjunk ki belőlük.
A tésztát először a száraz palacsintasütőbe tegyük, és mindkét oldalát 1-2 percig pirítsuk meg, amíg hólyagosodni nem kezd.
A serpenyőből kivéve a nyílt láng fölé helyezzük, és párszor megforgatjuk. A meleg hatására a tészta szépen kettéválik.
Mindkét oldalát vékonyan bevajazzuk a végén, és melegen szolgáljuk fel.
Boldog étkezést!
Nézd meg videón is!