Rizses csokoládé

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

Rizses csokoládé

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2011. márc. 10., csüt. 10:28

A puffasztott rizs használata nem olyan népszerü a magyar konyhában, ime egy kis segítség a változtatáshoz.

Hozzávalók:
50 dkg. cukor
50 dkg. tejpor
10 dkg. kakaópor /karob/
30 dkg. puffasztott rizs
2.5 dl víz
5-6 csepp rózsavíz.

Elkészítése:
Főzzük fel a cukrot a vízben, majd adjuk hozzá állandó kevergetés mellett a többi alkotóelemet. Főzzük krémesre. Formákba önthetjük, esetleg tepsibe is. Hidegen vágható.

Érdemes a puffasztott rizst elötte egy kis vajban, ghiben vagy olajban megpirítani. Ilyenkor állandó kevergetés mellett csináljuk, mert könnyen megéghetnek a rizsszemek.

A rózsaviz helyet használhatunk a kedvünk, ill. ízlésünknek megfelelő aromát is.

Amennyiben ez a recept elnyerte a tetszésünket, de a rizst nem szeretjük, úgy használhatunk más puffasztott magvat vagy gabonafélét is.

Arra is figyeljünk, hogy a kakaó használatánál már lehet cukorral édesített, ill a karob esetében nincs benne cukor.

:bravo: Boldog étkezést :bravo:
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég