A puffasztott rizs használata nem olyan népszerü a magyar konyhában, ime egy kis segítség a változtatáshoz.
Hozzávalók:
50 dkg. cukor
50 dkg. tejpor
10 dkg. kakaópor /karob/
30 dkg. puffasztott rizs
2.5 dl víz
5-6 csepp rózsavíz.
Elkészítése:
Főzzük fel a cukrot a vízben, majd adjuk hozzá állandó kevergetés mellett a többi alkotóelemet. Főzzük krémesre. Formákba önthetjük, esetleg tepsibe is. Hidegen vágható.
Érdemes a puffasztott rizst elötte egy kis vajban, ghiben vagy olajban megpirítani. Ilyenkor állandó kevergetés mellett csináljuk, mert könnyen megéghetnek a rizsszemek.
A rózsaviz helyet használhatunk a kedvünk, ill. ízlésünknek megfelelő aromát is.
Amennyiben ez a recept elnyerte a tetszésünket, de a rizst nem szeretjük, úgy használhatunk más puffasztott magvat vagy gabonafélét is.
Arra is figyeljünk, hogy a kakaó használatánál már lehet cukorral édesített, ill a karob esetében nincs benne cukor.
Boldog étkezést