Sárgarépa mákkal

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

Sárgarépa mákkal

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2011. júl. 29., pén. 18:57

Inyenceknek ajánlot finomság.

Hozzávalók

50 dkg sárgarépa felkarikázva, 3 ek darált mák, 1 ek szezámmag, 2 dl joghurt, 1 ek olaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, gyömbér, kömény, koriander, só, bors, petrezselyemzöldje

Elkészítés módja

1. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, ebben a répát kevergetve megpirítjuk.
2. Hozzátesszük a hagymát és a gyömbért, aztán a fokhagymát, fűszereket, a mákot és a szezámmagot, és még 2-3 percig kevergetve sütjük.
3. A joghurtot elkeverjük 4 evőkanál vízzel, és a répára öntjük.
4. Lassú tűzön, 15-20 perc alatt puhára főzzük a répát, a végén beletesszük az apróra vágott petrezselymet.



Dátum: 2005. június 03. péntek, 09:38 Küldte: Boldogsag
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 60 vendég

cron