Inyenceknek ajánlot finomság.
Hozzávalók
50 dkg sárgarépa felkarikázva, 3 ek darált mák, 1 ek szezámmag, 2 dl joghurt, 1 ek olaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, gyömbér, kömény, koriander, só, bors, petrezselyemzöldje
Elkészítés módja
1. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, ebben a répát kevergetve megpirítjuk.
2. Hozzátesszük a hagymát és a gyömbért, aztán a fokhagymát, fűszereket, a mákot és a szezámmagot, és még 2-3 percig kevergetve sütjük.
3. A joghurtot elkeverjük 4 evőkanál vízzel, és a répára öntjük.
4. Lassú tűzön, 15-20 perc alatt puhára főzzük a répát, a végén beletesszük az apróra vágott petrezselymet.
Dátum: 2005. június 03. péntek, 09:38 Küldte: Boldogsag