Az indiai sabji nem más, mint az általunk ismert főzelékek.
Hozzávalók 20 dkg tisztított zöldborsó, 2 sárgarépa, 3 közepes uborka , 2 szelet főzőtök, 10 dkg tisztított mandula, 2 evőkanál kukoricaliszt, 1/2 kiskanál cukor, 4 evőkanál ghí, só
Elkészitése
1. Tegyük egy negyedórára forró vízbe a mandulát, majd vegyük ki és hámozzuk meg.
2. Tegyük a ghít a lábosba, és pirítsuk benne a mandulát világosbarnára, azután vegyük ki.
3. Vágjuk kockára a tököt és az uborkát, a sárgarépát pedig vékony karikára.
4. Tegyük az összes zöldséget a ghíbe, és pároljuk fedő alatt öt percig.
5. Keverjük össze egy kisebb edényben a kukoricalisztet 1 dl hideg vízzel, a cukorral, sóval és pirított mandulával.
6. Öntsük a keveréket a zöldségekre, és főzzük az egészet fedő alatt öt percig.
Megjegyzés: mandula helyett elkészíthető dióval is.
Dátum: 2005. június 13. hétfo, 00:02 Küldte: Boldogsag