A saláta kísérőétel rizshez, főzelékhez, kenyérfélékhez és pikáns ételekhez. Mivel savanyú, ezért kedvező körülményeket teremt a jó emésztéshez.
Hozzávaló:
1/2 kg zöldbab, 2 evőkanál citromlé, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál olívaolaj, 3 zöldpaprika, só
Vágjuk fel a megtisztított babot 2 cm-es darabokra, és 4 dl vízzel főzzük puhára. Öntsük le róla a vizet.
Keverjük össze a citromlevet és a cukrot, majd addig melegítsük, míg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ezután öntsük rá a babra.
Vágjuk fel a paprikát karikára és adjuk hozzá a babhoz.
Öntsük hozzá az olajat is, sózzuk meg, majd keverjük össze.
Hűtsük le. Hidegen tálaljuk.
Boldog étkezést!
Dátum: 2005. június 28. kedd, 11:10 Küldte: Boldogsag