Dátum: 2005. július 27. szerda, 13:00 Küldte: Boldogsag
Könnyü nyári finomságok.
Sárgarépa saláta
Hozzávalók:
50 dkg. sárgarépa, 1 ek. hidegen sajtolt olaj, 1 kk. mustármag, 2 kk. cukor, 1 kk. őrölt szegfűszeg, 4 ek. joghurt, 2 ek. kesudió, 1 ek. curry por, 1 db. chili paprika, 1 db. citrom leve, menta levél, só
Elkészitése:
Reszeljük le a répát nagyon apróra és pároljuk meg. Az olajban pirítsuk meg a mustármagot, s ha pattog, vegyük le a tűzről és tegyük még bele a chili paprikát és a curry port. Ha lehűlt tegyük bele a cukrot és a répát is, és jól keverjük össze. Rakjuk egy tálba. Miután kihűlt, öntsük rá a citromos, szegfűszeges joghurtot. A kesudiót vágjuk apróra, és olajban pirítsuk meg, majd az apróra vágott menta levelekkel együtt díszítésként szórjuk a salátára.
Joghurtos sárgarépa
Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa, 5 db datolya, 10-15 db kesudió, 2 ek méz, 3 dl joghurt, 1kk őrölt szerecsendió, 1 kk. menta, 5 dkg vaj, só
Elkészitése:
Reszeljük apróra a répát és dinszteljük meg kicsit a vajban és hagyjuk kihűlni. Vágjuk össze a datolyát és a kesudiót és a többi alkotóelemmel összekeverve, rakjuk a répához. Hűtve fogyasztjuk. Citrom és narancslével izesithetjük még.