Dátum: 2005. augusztus 01. hétfo, 09:00 Küldte: Boldogsag
A savanyú iz fontos szerepet tölt be az étkezésben. Ime két recept.
Gyömbéres savanyúság
Hozzávalók:
25 dkg gyömbérdarabok, 25 dkg paradicsom, fehér mustármag, cayenne bors, só, 5 dkg cukor, dl ecet, 1 dl víz
Elkészitése:
A gyömbérdarabokat a fűszerekkel együtt majdnem puhára főzzük az ecetes vízben. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és szeletekre vágjuk. Hozzátesszük a gyömbérhez, és gyorsan készre főzzük.
Savanyú tök
Hozzávalók:
50 dkg tök vagy padlizsán, 2,5 dl citromlé, 2,5 dl víz, 1 db apróra vágott erős zöldpaprika, kapor, só
Elkészitése:
A zöldséget kockákra vágjuk, puhára főzzük, és befőttes üvegbe rakjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, és ráöntjük a kockákra. Az üveget lezárjuk, és hűvös helyen tartjuk. Karfiolból is elkészíthető