SAVANYÚSÁGOK

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

SAVANYÚSÁGOK

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2011. aug. 21., vas. 23:41

Dátum: 2005. augusztus 01. hétfo, 09:00 Küldte: Boldogsag

A savanyú iz fontos szerepet tölt be az étkezésben. Ime két recept.

Gyömbéres savanyúság


Hozzávalók:
25 dkg gyömbérdarabok, 25 dkg paradicsom, fehér mustármag, cayenne bors, só, 5 dkg cukor, dl ecet, 1 dl víz

Elkészitése:
A gyömbérdarabokat a fűszerekkel együtt majdnem puhára főzzük az ecetes vízben. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és szeletekre vágjuk. Hozzátesszük a gyömbérhez, és gyorsan készre főzzük.



Savanyú tök


Hozzávalók:
50 dkg tök vagy padlizsán, 2,5 dl citromlé, 2,5 dl víz, 1 db apróra vágott erős zöldpaprika, kapor, só

Elkészitése:
A zöldséget kockákra vágjuk, puhára főzzük, és befőttes üvegbe rakjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, és ráöntjük a kockákra. Az üveget lezárjuk, és hűvös helyen tartjuk. Karfiolból is elkészíthető
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron